Vzpomínka na výtvarnici Jelenu Jedličkovou

Ostravská galerie Mlejn od 21. května vystavuje díla výtvarnice Jeleny Jedličkové (nar. 1950 v Opavě). Budou k vidění až do 16 června 2020. Výstavní akce byla zorganizována u příležitosti nedožitých 70. narozenin známé autorky, jejíž  díla se nacházejí v soukromých sbírkách v České republice, Německu, Kanadě, USA, Francii a Chorvatsku.

 

 

Jelena Jedličková

Od roku 1955 žila v Ostravě. Na ZUŠ prošla ateliérem malíře Jaroslava Kapce a průpravou pro figurální modelování u sochaře Otty Ciencialy. V letech 1968–1972 studovala obor průmyslové výtvarnictví se zaměřením na design na Střední škole uměleckoprůmyslové v Uherském Hradišti (u pedagogů Jaroslava Kadlece, Jiřího Jašky a Vladislava Vaculky).
Po absolutoriu pracovala jako výtvarnice v propagačních odděleních rúzných ostravských firem a institucí. V letech 1991–2011 učila malbu a grafiku v Základní umělecké škole v Ostravě. Byla členkou Unie výtvarných umělců ČR. Ve své tvorbě se zaměřovala na témata:  krajina, figurální a nefigurální objekty, portrét aj.,  s využitím malby, grafiky, kresby i kombinovaných technik. Několik jejích objektů se stalo součástí výtvarného řešení interiérů veřejných budov.

Na úvodním snímku Jelena Jedličková v r. 2013. Autorkou fotografie je  M. Gabánková

Vernisáž ve Mlejně

Foto Dušan Stračánek

Jedna odpověď na “Vzpomínka na výtvarnici Jelenu Jedličkovou”

Komentáře jsou uzavřeny.