Hornicko-hutnické dny

V Českém Těšíně byly letos obnoveny po dvaceti letech městské Hornicko-hutnické dny. Oslavy se konají od tohoto pátku do soboty na zdejším náměstí a nabídnou zdarma rozličný program.

„Za obnovením této tradice je možná trochu nostalgie, ale především snaha o další obohacení dění ve městě a také ocenění práce horníků a hutníků, kterých zde bydlí požehnaně. Proto je mi líto, že žádná z šachet a ani Nadace OKD, nás nevyslechly a nepodpořily finančně při přípravě těchto oslav. Přitom nabízíme návštěvníkům velmi zajímavý a kvalitní program,“ říká místostarosta Petr Procházka.

Po oba dny, v pátek i sobotu, se na náměstí představí řada hudebních skupin rozličných žánrů. Od dechovky, která k hornictví neodmyslitelně patří, dále skupinu Blaf spojenou s hutnickým Třincem až po napříč generacemi oblíbené GIPSY WERK, ABBA a ROXETTE revival, Celine Dion Cover nebo houslové show, které mělo úspěch už během Svátku tří bratří.

Pro děti budou v sobotu připravené hry a soutěže s klauny. Součástí oslav je i tenisový turnaj, který proběhne od sobotního rána v areálu tenisových kurtů na nábřeží.

(ha)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *