Okresní kolo Wolkrova Prostějova ve Frýdku-Místku

V sobotu 19. března se v Divadle Čtyřlístek ve Frýdku-Místku uskutečnilo okresní kolo soutěže Wolkrův Prostějov. Porota (Vít Adamus, Vlasta Blizňáková, Eva Kotarbová a Radana Šatánková) vyslechla 17 soutěžících usilujících o postup do krajského kola, které proběhne o příštím víkendu v Karviné. Každý recitátor se porotě představil se dvěma nastudovanými básněmi či úryvky z prozaických děl. Soutěžilo se ve třech věkových kategoriích. V první přesvědčivě vyhrála Klára Bajerová. Ta získala rovněž Cenu diváka. V druhé kat. byla nejlepší Lenka Nováková, v třetí nebylo přiznáno první ani druhé místo. ,,Bronz“ obdržel František Fedor bez možnosti postupu do krajského kola.

V Karviné budou kromě vítězek soutěžit i další ocenění: Martina Belanová a Adéla Jašíčková. Šanci dostali i Jiří Svoboda a Aminata Keita (oba bez umístění). Porota přihlédla k jejich nespornému recitačnímu talentu.

Soutěžící s organizátorkou okresního kola soutěže ve Frýdku-Místku Nelou Chamrádovou (v první radě vpravo)

Letošní 54. ročník Wolkrova Prostějova vyvrcholí celostátním kolem ve dnech 14. až 18. června 2011.

Sóloví recitátoři jsou rozděleni do tří věkových kategorií:
1. kategorie – od ukončení 9. tř. ZŠ nebo odpovídající třídy víceletého gymnázia do 17 let,
2. kategorie – od 17 let do 20 let,
3. kategorie – od 20 let (horní věková hranice není stanovena).
Pro recitační kolektivy a divadla poezie nejsou kategorie stanoveny, mohou se zúčastnit kolektivy od 9. tř. ZŠ nebo odpovídající třídy víceletého gymnázia (horní věková hranice není stanovena).

Text a foto: kot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *