Dejte hlas nejen krásným místům kraje

Moravskoslezský kraj bude i letos udělovat Ceny cestovního ruchu. V druhém ročníku soutěže, kterou pořádá spolu se společností Moravian-Silesian Tourism, jsou vypsány tyto kategorie: osobnost cestovního ruchu, nejlepší počin cestovního ruchu, neobjevený skvost, nejmalebnější místo v zimě a nejsvětovější místo Moravskoslezského kraje roku 2020.

O vítězích tří kategorií bude rozhodovat veřejnost. Určí nejlepší neobjevený skvost, nejmalebnější místo v zimě a nejsvětovější atraktivitu. Svého favorita z pěti předem vybraných atraktivit vybere a označí na webových stránkách soutěže. O osobnosti cestovního ruchu a nejlepším počinu pak rozhodnou odborníci v cestovním ruchu znalí místních poměrů,“ uvedl náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška. Dodal také, že bude osloveno asi 200 partnerských subjektů s žádostí o hlasování v soutěži.

Zájemci z řad veřejnosti mohou hlasovat na webové stránce Cen cestovního ruchu až do 28. 2. 2021. Odkaz: https://www.cenycr.cz/hlasovani. Vyhlášení vítězů proběhne na jaře a jeho podoba bude záviset na aktuální pandemické situaci. 

V minulém roce Cenu cestovního ruchu získaly například: Cvilín, Dolní Vítkovice a Stezka Valaška (Pustevny).